Bemutatkozik az első magyar videómegosztó és felfedező Discord csoport

Nos azért jött létre a csoport, mert vannak olyan leendő nézők, akiknek elegűk van a fősodratú és/vagy felkapott tartalmakból, amelykűk nem kelti fel az érdeklődésűket, viszont keresnek valami újat, valami unikális dolgokat a magyar videós szcénából, ez lenne a keresleti oldal.

De vannak még a kínálati oldal, vagyis a videókat gyártók és közzétévők, akik ténylegesen megérdemlik a nézettséget és a felfedezettségűket, mert valami unikális (akarom mondani egyedi) dolgot tesznek le az asztalra, akár nagy fokú minőségben vagy arra való törekvés irányába, viszont az esetek többségében hiába jól tartalmat gyártanak, hiába jól csinálják meg az ún. keresőoptimaizációs (seo) eszközöket, többnyire hiába, vagy csak idők múltával tudnak majd kisebb-nagyobb sikert aratni, hagyatkoznak a Facebook-ra, Twiterre vagy egyéb közösségi média irányába való megosztásra.

Létrejött a Discord szerver (csoport) abból a célból, ahogy a csoprt nevében is benne van hogy a néző felfedezzen számára új (fajta) tartalmakat és/vagy egyben új információ forrást saját maga számára magyar nyelven, továbbá a nézettéség szerzés gyanánt a (főleg kis méretű vagy nulla néző tábor miatt) megoszthassa a saját tartalmát, ami minőségi és egyedi prodoktúmról is beszélhetnénk. Nézőnek és videókészítőknek széles spektrumú kategóriák közül választhatnak, hogy miről szeretnének nézni miről csináltak videót.

Ezek a kategóriák (a teljesség igénye nélkül): Mindenes, Oktató videók, videóblogok, utazás és helyek, gyermekműsorok (vagy videók gyermekeknek), rajzfilmek, zenék, csináld magad (Do It Yourself/DIY), ételek és konyhák, nyelvek, filmek és sorozatok (és bemutatók), videójátékok, hírek, tudomány és ismeretterjesztő, sport egészség életmód, podcastok, pénzűgy és gazdaság, kisfilmek, LGBTQIA+ (normáltól eltérő más szexuális és nemi indentitásokkal kapcsolatos videók), határontúli magyarokkal kapcsolatos videók, HunTube Poop (magyar honosítású YouTube Poop), kisebbségek, balhék, szélsőjobboldali, rant, politika.

Ezeknél az előbbieknél fontos, hogy TELJESEN SAJÁT VIDEÓ LEGYEN (VAGY ÁLTALAD FELDOLGOZOTT ÚN. MÉLTÁNYOS HASZNÁLAT ALATT MÁS VIDEÓJA, DE LOPOTT NE LEGYEN)

Természetesen, ha saját videót nem tudsz megosztani, de osztanád másét is, akkor ott van az “oszd meg másét is” szöveges szobák. Ott oszd meg a nem sajátodat is (amennyiben Te jónak és érdemesnek, megérősnek tartod megosztani).

További célom, hogy egy nagyon jó és semleges, de kellemes légkört teremtődjön a közösségen belül.

Fontos OLVASD EL A SZERVER SZBÁLYZATÁT.

Nem akarod tovább olvasni? Meghívó link: https://discord.gg/S5bSDJkUB8

Melyik videó megosztókból hozhatom a videóimat?

Természetesen lehet YouTube linkeken kívülről is megosztani videókat. Lehet a decentalizált PeerTube. Lehet a magyar Indavideó, Videa. Lehet a professionális videófeltöltőknek szánt Vimeo is. Vagy ha ennyire lusta vagy feltölteni máshová magadat, a Facebook Video és az Instagram TV (vagy IGTV) linkek is lehetséges. De lehet a szabadosabb Odysee (vagy LBRY) is. A lényeg, ahol tudsz minőséget és hosszútávú nézettséget fenntartani, onnét oszthatod meg videóidat (vagy nem tudom). Leginkább ha egytől egyig saját videót csinálsz és nem érdekel az algoritmus általi automatikus szankciók, stb. mégis akár Ultra HD videókat is akarsz mutani a nagy világnak ingyen, akkor YouTube. Igazából a Te döntésed. De tiltott a p__nó videó oldalak.

Oké, de a Facebook-on belül vannak “magyar youtube” csoportok. Miért jó ez nekem?

Elmondom világosan. Mert a Facebook csoportok teljesen alkalmatlanok arra, hogy videókat lehessen felfedezni könnyedén, amit szeretne fogyasztani a leendő néző. Sőt többnyire szemét videókat osztanak meg a megosztók. És tele van hasonló egy rakással az ilyen “magyar youtube” csoportokból, ahol legalább már 15-el találkoztam, de lehet még több is, a kisebbek jönnek de mennek a süllyesztőre is. Az egyik legnagyobb “magyar youtube” csoport már át alakult Lefty Vlog csatornává, aki létrehozta azért a csoportot, mert először “segít” a csoport létrehozója a kis videósok kisegítésére, de aztán önpromó csoprt lett belőle, az is később archíválásra került.

Volt egy kisérletem a kicsi videósok kisegítésére

Nagyon régen, 2017-ben VideóTyúb néven nyílt meg a nagyon minőségi YouTube videók megosztására szakosodot weboldal, mely célja a kis Youtubereknek több nézettség szerzése ténylegesen egyedi és minőségi mégis kis nézettséget hozó tartalmak számára, sajnos akíg jöttek látogatók és először egy olcsó mégis rossz és később úgymond onnét az oldalamat kirúgó webtárhely, amelyet amiatt muszáj volt az absolute nullából felépíteni a honlapot. Lényege az volt, hogy a videósnak be kelletett küldenie a videóval kapcsolatos címet, akár részletes leírást és a hozzátozó képet is egy email címre és vizsgálni kellett a beküldött anyagot. Nem élt sokáig a projekt. Próbáltam egyes helyeken reklámozni a honlapot, de nem nagyon sikerült, nem nagyon lehetett. Nem titkolt célom volt még a saját magam népszerűsítése, mert több lehetőséget szeretnék megragadni, meilőtt végem van. Itt volt a Suhanbongo (két éve ínaktív), a PartyShakers és más is, továbbá az egyik BroadTest (most The Reelcrew) [kisfilm] videó verseny nyertese is ott volt.

És vannak “híres” videósok?

Persze, névszerint az El Grande (a Szent Troll), a Dupla Gondol is. (egyenlőre ennyi)

De egyenlőre még kicsi a közösség

Botok nélkül kb 20 felhasználó van eme közösségen belül, ahhoz, hogy nagyobbra duzzadjon a felhasználók száma, a Ti segítségetekre lesz szűkségem. Akár oszd meg ezt a blogbejegyzést (igen, amit te olvasol most és annak a linkjét továbbítsd) és/vagy a Discord szerveren és itt található Discord meghívó linket, és mondd el, miért csatlakozzál (meg hogy miért éri meg neki hogy új közösségben csatakozik).

A szerver népszerűségét nehezíti, hogy nem lehet egyes helyeken Discord szervert hírdetni, se megmutatini, tőlem és mások által (például a SytheX szervere). Szóval nélküled nem lehet.

Ha tartalomgyártó vagy, akkor kérlek (ha fent vagy a DC szerveren) tedd be a videód leírásába ezt a következő szöveget:

“Csatlakozz a Magyar videó megosztó és felfedező Discord csoportba! Én is itt vagyok, gyere Te is! Meghívó: https://discord.gg/S5bSDJkUB8

… és kezdetleges

Nem régóta nyílt meg, ezért lehetnek hibák is, ha van tanácsod hogy miben fejlődhetne tovább a közösség, akkor az #ötletek szobában írd le.

Ennyit írtam. Itt a meghívó link és vegyél részt egy most fejlődő de jó, de nem csak magyar viszonylatban egyedi Discord csoportba, várlak: https://discord.gg/S5bSDJkUB8

Na de várj, van neked Discord szervered, de szeretnél partnerséget kötni?

Lehet partnerséget kötni Discord szervereddel a Videómegosztó és felfedező csoportnál, de továbbá lehet Telegram (csatorna, csoportos chat), Guilded és Matrox.org szerverrel is partnerséget kötni. Igényedet az #oti-irodája szobában nyújthatod be úgy, hogy rövíden leírod nekem hogy mit takar a szerver és milyen platformon van a közösség (szerver), de ne legyen benne a meghívó link. Kapcsolatba fogok lépni veled akár azonnal vagy később a továbbiakról kapcsolatban.

Fontos, legyen aktív a közösség legalább 50 felhasználóval (bot nélkül).

1 hónapnál ne legyen régebbi

Ki legyen rakva, hírdetve, feltűzve a Videómegosztó és felfedező csoport, ezek nélkül nem lesz kirakva a szervered vagy közösséged a parnerségek közül.